15.11.06

Jesensko potapljanje

Kot bi rekel potapljaški kolega Peter: 'Sezone še ni konec.' Kako res je to sva šla s Katjo preizkusit v ponedeljek v Fieso. Tam pri hotelu Barbara, kjer potapljači radi lezejo v vodo.

Bil je preprosto fantastičen dan, lepšega bi si težko zamislila sredi novembra. Vreme v glavnem sončno z nekaj oblakov, temperatura zraka tam okrog 16 stopinj, voda jih ima še vedno 17. Na obali samo skupinice upokojencev. Ena skupina naju je z velikim zanimanjem spremila, ko sva v popolni opremi že korakala proti morju. Upam, da sva jim lepo popestrila dan. :)

V vodi pa cel žur. Vidljivost je bila sicer relativno slaba, a na grebenu sva vseeno videla cel kup rib. Takih in drugačnih. Malo sva šla tudi naokrog po mulju, če bo slučajno kje kakšen morski konjiček. Konjičkov ni bilo, sva se pa z enim morskim listom pošteno ustrašila drug drugega. Jaz zato, ker je kar naenkrat nekaj švignilo pod mano, list pa zato, ker sem med popravljanjem maske skoraj poklenknil nanj.

Ampak največjo žurko imajo pa trenutno rakci samotarji. Dobesedno stotine jih je šibalo po mulju. Tako aktivni so, da je bilo vse skupaj zavito v pravo meglico. Pa tako smešni, ko vlečejo za sabo tiste kleščice...