28.1.07

Sharm el Sheikh

Teden dni dopusta hitro mine,
socialna pa kaj več ne da...

OK. Ni dala socialna, je bil pa Sharm vsekakor najcenejša opcija za teden dni dopusta. 280 v naši novi valuti, let, hotel in takse ter ostale drobnarije. Seveda v totalni last minute varianta. Plačano v sredo, odhod v soboto.

Prihod v Sharm in šok. Najprej šok, ko sem se po dobrih 15 letih spet znašel na avtobusu turistične agencije. Po uvodnem nagovoru sem komaj čakal, če bo morda vodička povedala tudi, da si moramo obrisati rit po opravljeni veliki potrebi. Začuda je to izpustila, ampak vse ostalo je pa povedala. Za nadaljnje informacije bo pa na voljo v našem hotelu jutri ob 10:30. Aham, komaj čakam.

Drugi šok, ko sem videl to silno čudo, ki ga imenujejo Sharm el Sheikh. Hotel ob hotelu in tega ni konca. Vmes sami taksisti, pa bari, pa klubi, pa štacune. Vse prijetno sterilno, polno neona in oh in sploh.

Ampak misija je bila itak potapljanje. No, tudi to je v Sharmu postalo totalna industrija. Cene evropske (dražje od slovenskih) - paket 10 potopov 150 €, izposoja regulatorja 9€ na dan, plavutka 3€ na dan. Naenkrat mi je bilo žal, da nisem svojih mega velikih plavuti vendarle stlačil nekam med prtljago. Po 20 minutnem pogajanju nama uspe ceno malce znižati, ampak minimalno.

So pa potopi odtehtali svoje. Moji favoriti - Ras Katy, Jackson Reef, Ras Ghozlani.

Predzadnji dan še skok v Dahab. Ta nama je bil že malo bolj všeč. Sicer še relativno turističen, ampak kraj z dušo. In seveda tam kronska potopa - Canyon in Bells/Blue hole. Fantastično.

Slikic žal ni, kriv je Matjaž, ker je pokvaril svoje podvodno ohišje. ;) Ima pa zato stric Google cel kup slik.

1 Comments:

Blogger Prezihov Voranc pravi...

Jest sm si pa afriko drugače predstavljal. Kr eni hoteli pa to. Kje so pa domorodci v nošah in slamnate hiške? :)

4:01 pop.  

Objavite komentar

<< Home