12.3.07

Bambus



Projekt, ki ga sam pri sebi imenujem tudi mitični projekt, mi zadnje čase požre ogromno časa. Zato sem spustil kopico blogu prijaznih tem. Ampak prigoda prejšnjega (em, ne zadnjega, ampak onega prej) petka mi pa še vedno ne da miru.

Začelo se je na poslovni večerji. Mimogrede prvi pravi v moji karieri. Malo smo debatirali o mitičnem projektu, ampak po štirih dneh intenzivnega dela, smo ga imeli vsi vrh glave. Tudi Markus, naš svetovalec iz tujine.

Beseda je dala besedo, izmenjali smo cel kup anekdot, radijskih in neradijskih, predvsem Markus je navdušeno testiral slovenske alkoholne radosti in beseda je nanesla na Cockto. Naenkrat smo mu vsi hiteli razlagati o takih in drugačnih vrlinah te naše (resnici na ljubo) fejk Coca-Cole. Seveda je natakar hitro prejel naročilo za eno flaško pijače naše in vaše mladosti.

Trenutek resnice. Markusu nalijemo Cockto, poskusi jo in se vljudno nasmehne.
It's OK, but it's a bit too sweet.
Še malo podebatiramo in vpraša, če obstaja kakšna pijača, ki jo zmešaš s Cockto.
Ja, rdeče vino.
Zaprepaden pogled.
Red wine?, vpraša nejeverno.
Aha. Rdeče vino.
Noooo, you're joking.
Ne, resno, rdeče vino. Temu rečemo bambus. Prava študentska pijača.
No way!
In seveda ima kar naenkrat pred sabo bambus. Ki mu je všeč. In ne, nikoli ni pil česa takega, čeprav je Popotnik na kvadrat.

Evo, kul. Toliko, da vem za naslednjič, ko bom imel kake goste iz tujine. Vsi hočejo vedeti, kaj posebnega pijemo v Sloveniji. Pa v bistvu nismo nič kaj izvirni. Ja, imamo dobro vino, mnogim je všeč naše pivo, kakšni domači likerji so jim zanimivi, ampak hej... Bambus! To je pa nekaj res odštekanega.

Si kar predstavljam, kako bo Markus nekega dne sredi Indije razlagal nejevernim gostiteljem, kako je tam v Sloveniji pil nek lokalni približek Coca-Cole in rdeče vino. In vsi okrog mize bodo zamišljeno zmajevali z glavo. Glej, glej kaj vse si ljudje zmislijo!