9.2.07

Guglofil

Z Vorantzem že dlje časa ugotavljava, da bo v slovenščino treba uvesti besedo guglofil. Lahko je v začetni fazi tudi googlofil ali morda celo googlefil, kratko guglanje pokaže, da je slednja v angleščini (kot Googlephile) celo bolj v uporabi. Sam vsekakor glasujem za izpuščanje nemega -e in uporabo medponskega obrazila -o-. Tako kot je zapisano v naslovu torej.

Ne glede na svojo guglofilskost pa sem ta teden naletel na prvo guglovo storitev, ki me ni navdušila: Google Desktop. Zanimiva igračka za nekaj ur, ampak pravega navdušenja v meni ni zbudila. Edini Gadget, ki me je zanimal je tisti za Google Calendar. Pa se ni ravno izkazal.

Sem se pa zato navdušil nad Readerjem. Em... Spet odkrivam toplo vodo, vem. RSS Feedov bi se moral že davno navaditi, ne pa da sem vsak dan ročno klikal na vse svoje najljubše bloge.

3 Comments:

Blogger Unknown pravi...

Gugl desktop sem tudi jaz po kakšnih dveh dneh opustil, ker se mi zdi samo en kup stvari, ki jih nikoli ne rabiš.
Po drugi strani pa je Reader (po zaslugi Vorantza, seveda) dost kul zadeva, edino kar me moti je neujemanje z mojim domačim Firefoxom. Neki se ne razumeta najbolš pa ne vem zakaj.
Mi je pa od gugla tud ful uporabna Gmail aplikacija za mobilnike. Stvar, ki mi dejansko pride prav in jo precej uporabljam.

1:54 pop.  
Blogger M pravi...

Aja, pozabil sem napisat, da v bistvu redno uporabljam približno 10 drugih guglovih storitev. Desktop je bil prva storitev, ki sem jo zelo hitro opustil.

Sicer pa se pri meni Firefox in Reader lepo razumeta. Je pa zato službeni mail, ki deluje na M$ Exchange, videti malce čuden v FF. Ampak bolje čuden videz v FF, kot da bi uporabljal čuden brskalnik kot je recimo IE.

7:38 pop.  
Blogger Prezihov Voranc pravi...

Tale Vorantz je pa zihr komercialist pri Guglu. :)

Btw: Ko že omenjamo browserje. Navijam za Opero. Se mi zdi, da so nekatere malenkosti bolj intuitivne in posledično prijaznejše uporabniku. Je pa res, da Google Docs in Web Picasa ne obratujeta v operi.
Ampak vseeno priporočam (četudi tale post nastaja v FF).

2:56 dop.  

Objavite komentar

<< Home